Lyd i biblioteket # 2 : Ny formidling av musikk i biblioteket

18 okt 2016
10.45
Store studio

Hvordan kan biblioteket inspirere folk til å sjekke ut mer musikk og oppdage nye ting? Musikkentusiast og bibliotekar Knut Tore Abrahamsen presenterer formidlingskonseptet «Dypdykk i musikkhistorien».


Lyd i biblioteket # 2 : Ny formidling av musikk i biblioteket

Hvordan kan biblioteket inspirere folk til å sjekke ut mer musikk, og være et sted der man som musikkinteressert virkelig kan oppdage noe nytt?

Dypdykk i musikkhistorien er et konsept som utgjør grunnlaget for en arrangementsserie ved Tønsberg og Nøtterøy bibliotek. Her gjøres dykk ned i musikkhistorien for å finne skjulte skatter, og tilhørerne får tips til fordypning gjennom bøker og musikk som finnes i bibliotekets samling.

Vi får bakgrunnen til hvordan ideen til konseptet «Dypdykk i musikkhistorien» vokste fram og hvordan den er forankret i et ønske om å formidle biblioteket sin musikksamling, hvordan samlingsutviklingen er knyttet til foredragene og hvordan det jobbes mot at samlingen skal «formidle seg selv» i mye større grad enn før. I bunnen for det hele ligger et brennende engasjementet og kjærlighet til musikken som kan brukes til å revitalisere samlinga og drive aktiv formidling.

Et inspirerende foredrag fra en ekte musikkentusiast som viser hvordan nyskapende og aktiv formidling av musikk i høyeste grad også skjer utenom de store bibliotekinstitusjonene.